Team Huize Geurtsen

Bram Oosterhout, Indra Doerga, Jesse Stolk, Robin van Doorn & Noomi Weinberg

Oasen World

Een 3D wereld waarin het waterzuiveringsprocess van Oasen getoont wordt. Hier wordt je meegenomen door de mascotte Druppie die je uitleg geeft over het proces. Op deze manier kunnen geïnteresseerde meer te weten komen over hoe Oasen te werk gaat.

Druppie zal je vanaf de Homepagina van Oasen meenemen naar Oasen World! In Oasen World krijg je van Druppie een uitleg van hoe het waterzuiveringsproces in elkaar zit. Het is een leuke en speelse manier van het overbrengen van informatie, dit vanwege de frisse graphics en kleuren die in de wereld verwerkt zitten (en uiteraard Druppie die een salto kan!)

De besturing gaat als volgt:

  • Linkermuisknop = zoom in & zoom uit
  • Rechtermuisknop = Sleep over de wereld heen
  • Scrollwiel = Roteer de wereld zodat je de grondlagen kan zien

Demo

Hier nog de demo van Oasen World waarin we laten zien hoe ons prototype werkt. Wil je zelf in Oasen World springen? Klik dan op de link hieronder om het in de webbrowser te openen!

Oasen World

3 Concepten

Bekijk hieronder onze 3 uitgewerkte concepten

Aqua Wijzer

Het eerste concept is een echte gimmick. De Aqua Wijzer is een visuele aanvulling op de scroll bar en cursor. Wanneer je met je cursor heen en weer beweegt vallen er kleine druppeltjes vanaf. Afhankelijk van de snelheid waarmee je de cursor beweegt vallen er meer en grote druppels vanaf. Deze druppels corresponderen met de scrollbar. Hoe meer water er van je cursor afvalt (en dus verbruikt), hoe verder de scrollbalk leegloopt. Met deze gimmick brengen subtiel het effect van waterverbruik in beeld. Hoe meer je verbruikt, hoe minder er overblijft. De achterliggende gedachte is het bewustzijn creëren over het omgaan met water.

Splash Screen

Splash Screen is de naam van het tweede concept. Dit concept is onder andere een vervanging voor de huidige laad animatie welke je te zien krijgt als je de website voor het eerst opent. We willen deze animatie vervangen met een nieuwe animatie, deze animatie is visueel aantrekkelijker en informatief omdat het een fun fact (leuk feitje) over Oasen laat zien. Naast de mooie animatie krijgt de gebruiker ook informatie wat het gevoel van wachten vermindert. Deze animatie is een prototype, het is nog niet definitief maar hiermee willen we demonstreren wat het concept is. Het effect waarvoor we willen gaan is een motion graphic morph animatie. Hierbij blenden verschillende vormen in elkaar over.

Oasen World

Het laatste concept die wij willen introduceren is Oasen’s World! Dit is een innovatieve en interactieve 3D wereld waarin je je vrij kan rondbewegen. Het is een versimpelde versie van de wereld waarin je rondgeleid wordt door Druppie! Druppie neemt je mee in de werkzaamheden van Oasen, waar komt het water vandaan, wat doet Oasen er mee en hoe komt het bij de klanten terecht. Ieder stapje van het proces is inzichtelijk door het water te volgen dat door de leidingen heen stroomt. Het is mogelijk om verschillende perspectieven te bekijken, standaard kijk je vanuit bovenop de wereld. Maar je kan ook scrollen met de muis en dan kom je terecht bij de aardlagen waar het water zich bevindt en zo kan je ook de leidingen zien.

HET TEAM