Donderdag 10 september: vergadering i.v.m de game

Vandaag had ons team een vergadering i.v.m.
het “project game of life”. Voor dit project moeten wij een game verzinnen die de eerste jaars CMD’ers van het volgende leerjaar kunnen spelen. Zo zijn er een aantal vereisten aan verbonden. Zo moet het een link hebben met de multimedia, moeten de leerlingen elkaar beter leren kennen en het moet een hoge replay-factor hebben.

Donderdag hebben wij dus overlegd en hadden een paar mogelijke opties. We hadden bijvoorbeeld iets met lasergamen, quests vervullen en een ruilhandel-spel.
Terwijl we het moodboard aan het maken waren, begon het idee process gelijk. We begonnen met een eerste
speurtocht als basis inclusief foto’s maken.
Dit was toen te voor de hand liggend en hebben we ter20150910_154502 (1)wijl we verder gingen geschrapt. Om op nieuwe ideeën te komen, gingen we willekeurige dingen roepen. Dit om te kunnen associeren met andere dingen. Zo viel het word lasers en maakte iemand anders de associatie met lasergamen. Daarna viel tijdreizen, en bleek dat iets met tijd doen een heel leuk idee zou zijn. Zo verder gaande hebben we uiteindelijk na een dikke uur gekozen voor de optie quests vervullen, maar hebben daar ook factoren van van het ruilhandel-spel en het lasergamen in verwerkt. Het spel gaat als volgt:

* Er is een probleemstelling bij het begin van het spel (ik heb een saai bureau maak iets functioneels voor op mijn bureau)

* Maak teams.

* Elk team krijgt locaties via google maps en gaan er heen.

* Op de locaties krijgt elk team een quest en moet dat oplossen.

* Zodra de quest gelukt is kunnen zij kiezen uit een aantal items om mee te nemen.20150910_154514

* Als twee teams bij dezefde quests komen dan onstaat er een battle en de winnaar krijgt het item.

* Zodra een team denkt genoeg items te hebben gaan ze terug om te bouwen. Ze mogen zelf kiezen hoe laat ze terug zijn, als ze maar voor een het einde van het complete spel terug zijn.

* Daarna worden de bouwwerken getest en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Dit is onze tijdelijke uitgang van de game. Het is een basis en er gaat wellicht nog een hoop veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *