Epic Spell Wars Of The Battlewizards Dual At Mt. Skullzfyre

“Did you know that magical wizards are battling to the death … and beyond … right now!? “Why battle?” you might ask. “What have I got to prove, magic man?” Only who’s the most awesomely powerful battle wizard in the entire realm, that’s what”

In een wereld waar alleen de meest krachtige tovenaars overleven en nooit zullen sterven vechten zij om de titel “most awesome wizard”. Hierbij genenreren zij hun meest krachtige spreuken om de rest te vermoorden.

20150925_124622

Gekozen thema

Het thema van het spel is chaos en vernietiging. Het is de chaos van de kaarten waarbij je nooit echt weet of je jezelf helpt of jezelf tegen werkt. Het vernietiging aspect  komt terug in het verwoesten van je tegenstander om zo te laten zien dat jij de beste tovenaar bent.

Doelgroep

Dit spel is gemaakt voor mensen boven de 15 jaar die van een cartoony stijl houden waarbij niet alles serieus word genomen. Dit valt goed te zien aan het verhaal dat in de spelregels zit dat uitlegt in wat voor universum dit spel zich afspeelt. Het verteld dit verhaal in een erg laid back manier met gebruik van verschillende fonts. De stijl van het spel is ook goed te vergelijken met die van de tv serie adventure time. Het spel is niet voor de “pussies” omdat er nogal veer gebruik wordt gemaakt van gruwelijke afbeeldingen die er toch weer grappig uit zien door de teken stijl.

Spelregels

De spel regels zijn niet erg lang en zijn op veel opzichten ook erg makkelijk te begrijpen. Het is makkelijk door te lezen door het taalgebruik en het grotere lettertype. Het enige wat ik zou veranderen is bij het random gedeelte het duidelijker uitleggen hoe je die random persoon moet uitkiezen bijvoorbeeld door middel van een dobbelsteen.

Gameplay

Bij het spelen van het spel was het al snel duidelijk voor iedereen wat hij moest doen: overleven en de rest omleggen! Dit was omdat je ziet hoe brut mensen er in worden vermoord en je zelf een levens kaart hebt. Het was aan het begin voor sommige mensen nog een beetje onduidelijk hoe sommigen aspecten van het spel precies werkten maar na 1 ronde had iedereen wel door hoe het spel ging.

20150925_124015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *