Onderzoek thema (Tram)

In de tram.

Het opstappen op de tram is altijd een opdracht op zich, in een drukke tram is het best vol en een plekje vinden is al helemaal een hel. Nadat ik was gaan zitten kwam ik in gesprek met een Rotterdammer die in Den Haag woont. Het klinkt misschien raar maar deze meneer woont in Den Haag maar komt uit Rotterdam en werkt er ook. Hij was heel open over zijn leven, getrouwd met een Haagse en dus ook woonachtig in Den Haag. Wat hij heel opmerkelijk vond aan Rotterdam was het centrum en vooral het levendige centrum met al het interessante ontwerp. In vergelijking met Den Haag vind hij Rotterdam veel opener en ruimer. We naderen Rotterdam en hij vertelt over zijn werk, ontwerper. Hij vertelt dat Rotterdam ontwerpstad nummer 1 is en hij dus zijn bedrijf daar heeft gevestigd. 

Zijn dochter ging dit jaar voor het eerst studeren en ik vroeg naar moeilijkheden die ze al is tegengekomen in Rotterdam. Contact leggen met leerlingen ging goed maar de buurt verkennen was een ramp, alsmaar rondjes lopen en verdwaald raken. Hij vertelde dat hij der zelfs een keer moest gaan ophalen omdat ze niet meer wist waar ze was.

Meneer stapte uit en we groetten elkaar, er zijn zoveel mensen met interessante verhalen, je moet alleen zelf naar deze mensen opzoek gaan en contact leggen.

– Samuel Middendorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *